Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 15:09

ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ακυρώθηκε η συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Κύριλλο να μην προκαλέσει στην παρούσα φάση σύγχυση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ανεστάλησαν τα σχέδια για μια συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο με τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πατριάρχη Κύριλλο, ο οποίος έχει στηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως είπε ο ίδιος ο ποντίφικας σε εφημερίδα της Αργεντινής.

Το Reuters είχε μεταδώσει στις 11 Απριλίου ότι το Βατικανό εξετάζει την παράταση του ταξιδιού του πάπα στον Λίβανο στις 12-13 Ιουνίου κατά μια ημέρα ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με τον Κύριλλο στις 14 Ιουνίου στην Ιερουσαλήμ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Nacion, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την λύπη του που το σχέδιο έπρεπε να «ανασταλεί» επειδή διπλωμάτες του Βατικανού έκριναν ότι μια τέτοια συνάντηση «θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στην παρούσα φάση».

Αυτή θα ήταν μόλις η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών. Η πρώτη, στην Κούβα το 2016, ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη ανάμεσα σε έναν πάπα και έναν επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Μεγάλο Σχίσμα, το 1054, την διάσπαση δηλαδή της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας.

Ο 75χρονος Κύριλλος έχει προσφέρει την απόλυτη στήριξή του στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η θέση του αυτή έχει διχάσει την παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία και έχει προκαλέσει μια «εξέγερση» στους κόλπους της, η οποία σύμφωνα με ακαδημαϊκούς και θεολόγους είναι χωρίς προηγούμενο.

Να σημειωθεί ότι ο 85χρονος Φραγκίσκος πολλές φορές έχει εμμέσως επικρίνει τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις όπως «αδικαιολόγητη επιθετικότητα» και «εισβολή» και εκφράζοντας την θλίψη του για τις θηριωδίες εναντίον αμάχων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ