Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 19:55

Κοντά μας η Παναγία και στις χαρές και στις λύπες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ήρθαμε σήμερα να χαιρετίσουμε την Παναγία, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας και στις ευχάριστες και στις δυσάρεστες. Στους χαιρετισμούς της Παναγίας δεν υπάρχει κάτι που να μην υπάρχει και στη ζωή μας. Η Παναγία μας υπάρχει και στις χαρές και στις λύπες. Η Παναγία μας, το ιερότερο πρόσωπο της εκκλησίας μας, είναι μία από εμάς, γι΄αυτό μας καταλαβαίνει, γιατί γεννήθηκε και εκείνη σε αυτό τον κόσμο, γιατί μεγάλωσε με δυσκολίες και προβληματισμούς, γιατί γνωρίζει τι σημαίνει πόνος, αγώνας, αγωνία, θλίψη, θάνατος.

Και επειδή τα γνωρίζει όλα αυτά είναι πάντα δίπλα μας και μεσιτεύει για τον κόσμο, τόνισε στο κήρυγμα του στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην Γεωγιούπολη, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, και αφού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ευχαρίστησε τον οικείο εφημέριο π. Εμμανουήλ Μπετεινάκη καθώς και όλους όσους διακόνησαν για να προετοιμαστεί η φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητροπόλεως μας, το τσάι αγάπης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η φιλανθρωπική εκδήλωση στην αίθουσα του Ενοριακού κέντρου όπου ο Οσιολογιώτατος Γέροντας π. Πατάπιος ο Καυσοκαλυβίτης, που μόλις είχε φτάσει στην πόλη μας, ήρθε στην Γεωργιούπολη για να προσκυνήσει και να ομιλήσει με λόγια πνευματικά για το πρόσωπο της Παναγίας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ