Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:41

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ανάληψη Κυρίου Νέου Κόσμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα κατανυκτικά τροπάρια της ημέρας για τη ραθυμία της ψυχής του ανθρώπου και για την ωραιότητα την πνευματική του Νυμφίου εψάλησαν στην ακολουθία του όρθρου της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου.

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται… και άλλοι υπέροχοι ύμνοι πλημμύρισαν την Εκκλησία και δημιουργήσαν ατμόσφαιρα κατάνυξης και ευλάβειας.

Στη φαρισαϊκή υποκρισία την οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε αναφέρεται το ευαγγέλιο της ημέρας που ανέγνωσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ευγένιος Παντζαρίδης.

Με την παραβολή των Δέκα Παρθένων της Μεγάλης Τρίτης η Εκκλησία μας παρακινεί να είμαστε όλοι έτοιμοι για να υποδεχθούμε με τα λυχνάρια των αρετών μας αναμμένα τον Νυμφίο πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί δε γνωρίζουμε ούτε τη μέρα ούτε την ώρα που θα έρθει Ο Ιησούς. Η δεύτερη παραβολή της Μεγάλης Τρίτης είναι η παραβολή των ταλάντων με την οποία καλούμαστε να καλλιεργήσουμε τα χαρίσματα που μας δίνει ο Θεός με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε για τη δική μας σωτηρία και την ωφέλεια του πλησίον.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ