Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 15:52

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Κηρύττων τον θείο λόγο, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της μνημειώδους ως προς την δύναμη του λόγου και των νοημάτων ιεράς ακολουθίας, ενώ υπογράμμισε την σύζευξη του ενδόξου παρελθόντος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το ελπιδοφόρο μέλλον της σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, αναφερθείς εκτενώς και στην προσφάτως περατωθείσα ιεραποστολική αποδημία του στην πολυπληθέστατη Μητρόπολη Κατάγκας στο νότιο Κονγκό.

Στην προσευχητική σύναξη συμμετείχαν ο κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο κ. Ανδρέας Βαφειάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, η κα Λιλίκα-Ειρήνη Θλιβίτη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α’» Αλεξανδρείας και αρκετοί πιστοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ