Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:07

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΤΙΑΣ

Αιτωλίας για προκάτοχό του: “Έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο στον ουρανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Κοσμά τέλεσε σήμερα το πρωί στην ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, όπου ιερούργησε, ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις αρετές και το έργο του μακαριστού, υπογραμμίζοντας ότι αφιερώθηκε στην Εκκλησία επιλέγοντας τον δρόμο της μοναχικής αφιερώσεως και της ιεραποστολικής προσφοράς. Διακρινόταν για την γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη του για την Εκκλησία. Υπήρξε φλογερός ιεροκήρυκας, ακούραστος πνευματικός, κατανυκτικός λειτουργός που ενσάρκωνε την πραότητα, την ταπείνωση και την ανεξικακία.

Όπως τόνισε μάλιστα “ως επίσκοπος φάνηκε ο ευεργέτης των αχαρίστων, ο στοργικός πατέρας που είχε ανοιχτή την καρδιά του για όλους. Είχε έναν θεολογικό λόγο που εξέφραζε με ομολογιακό φρόνημα την αγωνία του για τα της Εκκλησίας και της κοινωνίας”.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους άρχοντες και τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τον πνευματικό τους πατέρα που τον είχαν στη ζωή τους απλανή οδηγό και καθοδηγητή.  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι προσωπικά έχω την βεβαιότητα και την ακλόνητη πίστη ότι και με τις δικές του ευχές και πρεσβείες εξελέγην διάδοχός του στην μητρόπολη Αιτωλίας και ότι προσεύχεται για όλους εμάς και αισθανόμαστε τις προσευχές του και την ζωντανή παρουσία του.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την σπόλυση προσέφερε στην ιερά μονή μια ράβδο και ένα αρχιερατικό εγκόλπιο του μακαριστού Κοσμά για να παραμείνουν στο Κειμηλιαρχείο της Μονής.

Μετά την απόλυση της θείας λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου μητροπολίτη που βρίσκεται στο κοιμητήριο της μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ