Μια απίστευτη επίθεση κατά της Εκκλησίας και των κληρικών πραγματοποίησε σήμερα μέσω facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, που κάλεσε την ηγεσία της Εκκλησίας να δώσει εντολή στους ιερείς να μην απασχολούν την υπουργό Παιδείας ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης των σχολικών γευμάτων.

«Μένουν παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα και ο λόγος, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί η νέα σύμβαση για την εκτέλεση του έργου» γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να εμπλέξει στη συνέχεια την Εκκλησία με τον πλέον αήθη τρόπο στην συγκεκριμένη, άσχετη με εκείνη, διαδικασία.

«Με αυτό το δεδομένο, θα παρακαλούσα την ιεραρχία της Ορθόδοξης  Εκκλησίας -που δεν μπορεί να μην ανησυχεί για το ότι μένουν οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίς γεύματα- να δώσει εντολή να μην απασχολούν οι ιερείς την κ. Κεραμέως, ή να φωτογραφίζονται μαζί της, μέχρι η τελευταία να καταφέρει να υπογράψει τις νέες συμβάσεις για τα σχολικά γεύματα που το επιτελικό κράτος δεν έχει καταφέρει εγκαίρως να δρομολογήσει» συνεχίζει.

Η αναφορά αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους κόλπους της Εκκλησίας με τους κληρικούς να αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους μιας τέτοιας  επίθεσης κατά της Εκκλησίας την οποία επιχειρεί να φέρει απέναντι στην κοινωνία.

«Πρόκειται για μνημείο αισχρότητας» σχολίασε στο orthodoxia.info ανώτατος εκκλησιαστικός αξιωματούχος.

Μάλιστα το ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας αλλά του εργασίας περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού αποδεικνύει πως όπως φαίνεται το ζητούμενο του κ. Τσακαλώτου δεν ήταν να λυθεί το πρόβλημα των μαθητών αλλά μάλλον να χτυπηθεί η Εκκλησία.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999