Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 3:15

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΠΤΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ

Αίγυπτος: Δεκάδες νεκροί μετά από φωτιά σε εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο εσωτερικό εκκλησίας κοπτών στη συνοικία Ιμπάμπα στην Γκίζα της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον σαράντα ένα νεκροί και πενήντα πέντε τραυματίες ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κλιμάκιο της εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της και να ακούσει τις μαρτυρίες όσων βρίσκονται στο σημείο.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα πιθανόν στον κλιματισμό η οποία ξέσπασε όταν περίπου πέντε χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Αμπού Σιφίν. Πολλά θύματα μάλιστα ποδοπατήθηκαν από τους πιστούς καθώς στο σημείο επικράτησε πανικός.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΠΤΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος πληροφορηθείς την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του ιερού ναού της κοπτικής εκκλησίας στην συνοικία Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας απέστειλε γράμμα προς τον κόπτη προκαθήμενο εκφράζοντας τις συλλυπητήριες ευχές και την συμπαράστασή του για το δυσάρεστο γεγονός.

Αναλυτικά το Πατριαρχικό γράμμα προς το Κόπτη Προκαθήμενο

Αγιώτατε Προκαθήμενε της Κοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ της ημών Μετριότητος Πάπα Tawandros II, την Υμετέραν Αγιότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Πληροφορηθέντες μετά μεγάλης οδύνης την καταστροφική πυρκαία σε Ιερό Ναό της Κοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην συνοικία Imbaba της Γκίζας του Καίρου, η οποία προκάλεσε την τραγική απώλεια της ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας, φιλαδέλφως σπεύδομεν να εκφράσωμεν στην Αγιότητά Σας και στο πλήρωμα της Εκκλησίας Σας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Η καθ’ ημάς Αγιωτάτη Εκκλησία στέκεται εμπόνως στο πλευρό του λαού μας συμμετέχοντας στο πένθος που αυτός φέρει εις μνήμην των αθώων θυμάτων της καταστροφικής πύρινης λαίλαπας, η οποία απρόσμενα σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή στους χώρους του Ιερού Ναού.

Προσευχόμενοι όπως ο Πολυεύσπλαγχνος και εκ νεκρών Αναστάς Κύριος αναπαύση τις ψυχές των μαρτυρικώς θανόντων αδελφών μας μετά Αγίων και Δικαίων, εκφράζομεν και πάλι την ολοθυμον συναντίληψη και συμπαράστασή μας προν Υμάς και διατελούμεν.

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ