Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 15:12

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, τιμησαν στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων. Για το λόγο αυτό, το βράδυ της Τετάρτης τελέστηκε ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Σαφίτας κ. Δημητρίου από το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Συλλειτούργησαν  ο εφημέριος του ναού, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου και ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαπιτζίογλου από την Αγία Γλυκερία Γαλατσίου.

Ο Επίσκοπος Δημήτριος αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την άδεια να συμμετάσχει στην αγρυπνία και αναφέρθηκε στον Αγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, λέγοντας πως ήταν ένας άνθρωπος που συγκρούστηκε με τη κοσμική εξουσία αλλά είχε μεγάλη πίστη μέσα του. “Και η δική μας πίστη δοκιμάζεται καθημερινά στη Συρία”, είπε ο κ. Δημήτριος που δήλωσε στον κόσμο ότι έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και αγαπά ιδιαιτέρως τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο εορταζων εφημερίος του ναού π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σαφίτας Δημήτριο για την αποψινή του παρουσία στην ενορία, τον παρουσίασε στο εκκλησίασμα για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και τόνισε ότι τους συνδέει μακρά φιλίας καθώς και οι δύο ήταν κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του ενός εκ των απαχθέντων Μητροπολίτών, του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.

Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Μας δίδαξε όχι μόνο πώς να αγαπάμε και να συγχωρούμε αλλά και πώς να διακονούμε τον συνάνθρωπο”.

Ευχήθηκε τέλος να επέλθει και η ειρήνη στη Συρία και ο Θεός να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να αντιδράσουν μπροστά στην βία και τον πόλεμο που γίνεται στην Μέση Ανατολή.

Στην αγρυπνία έψαλαν οι Πρωτοψάλτες Λεωνίδας Δούκας και Ευστάθιος Καστελιώτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ