Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:17

Αγρυπνία για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο στο Παγκράτι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου γιόρτασαν πανηγυρικά με ιερά αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου του ναού Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με τον εορτάζοντα καθηγητή του κανονικού δικαίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά καθώς και με τον Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο εφημέριο του ναου συνδέεται στενά έχοντας μια πνευματική φιλία.

Στον ταπεινό αλλά θαυμαστό ναό του Αγίου Φανουρίου πολύς κόσμος ήρθε για να ευχηθεί στον π. Γρηγόριο ενώ έψαλλε κλιμάκιο της χορωδίας Αντιφωνικό Μέλος με τους πρωτοψάλτες Ευστάθιο Καστελιώτη, Ιωάννη Πλευρίτη και Γεώργιο Κοσσένα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Γρηγόριο ο οποίος διδάσκει ότι για να είναι κάποιος θεολόγος πρέπει να αγαπάει Χριστό και άνθρωπο και να τον διακρίνει ασκητική ζωή.

Στο τέλος ο Επίσκοπος Συμεών με τους πατέρες τέλεσε τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Γρηγόριο Γ’, μια εμβληματική προσωπικότητα.

Ο επίσκοπος Θεσπιών στο τέλος αναφέρθηκε στον Ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Γρηγοριο χαρακτηρίζοντας τον ως έναν σύγχρονο Απόστολο ευχόμενος να συνεχίσει με γρηγοράδα τον δρόμο της αγιότητας τονίζοντας ότι η παρουσία του είναι μια ευεργεσία για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ