Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:49

Αγρυπνία και χειροθεσία στην Ζωοδόχο Πηγή Κάτω Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη του αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τίμησαν χθες με αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων.

Στην χθεσινή αγρυπνία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η αγρυπνία αυτή τελείται στο ναό ανελλιπως τα τέσσερα τελευταία χρόνια αφότου ανέλαβε ο εορτάζων εφημέριος του ναού  π. Φώτιος Καραδήμας.

Ο κ. Συμεών θέλοντας να τιμήσει τον μοναδικό εφημέριο της Αρχιεπισκοπής που φέρει το όνομα του Αγίου Φωτίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, του απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη αλλά και του πνευματικού για να εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες της ενορίας.

Ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής κάλεσε τον π. Φώτιο να αγαπήσει και να αγκαλιάσει τα παιδιά του δρόμου, τα απολωλότα πρόβατα του Θεού. “Να είσαι φωτεινός όπως ο Άγιος Φώτιος και να διακονήσεις τους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους και που κάποιοι καθώς πρέπει τους θεωρούν περιθωριακούς και περιφρονημένους”.

Αναφερόμενος στον Άγιο Φώτιο, τόνισε ότι “η Εκκλησία τον ονόμασε Μέγα διότι διακόνησε την εποχή του με τρόπο ρηξικέλευθο και επεχείρησε τομές που σφράγισαν την ιστορία της εποχής του. O Μέγας Φώτιος αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρόκληση για την δική μας στάση απέναντι στην κρισιμότητα των καιρών της δικής μας εποχής και θα αποτελεί ένα δείγμα γραφής για το πως πρέπει να προσεγγίζει κάποιος την ιστορία, τις αντιξοότητες της κάθε εποχής, αλλά κυρίως την δυνατότητα να χαράζει κανείς δρόμους εκεί όπου το έδαφος φαίνεται άγονο”.

O νέος αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Επισκόπου Θεσπιών τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και τον ίδιο τον κ. Συμέων για την αγάπη και στήριξη προς το πρόσωπό του.

Τους ύμνους στην αγρυπνία απέδωσε εξαίσια η βυζαντινή χορωδία “Φωναίς αισίαις” υπό την διεύθυνση  του Πρωτοψάλτη κ. Χρήστου Παπαχρήστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ