Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 13:36

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Αγωνιώδης έκκληση του ΠΣΕ για σεβασμό των χριστιανών της Μέσης Ανατολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αγωνιώδη έκκληση για τη στήριξη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής απέναντι στην συνεχώς κλιμακούμενη βία εναντίον τους πραγματοποίησε σήμερα με δήλωση της η κεντρική επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών που συνεδρίασε στη Γενεύη τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Στην κοινή δήλωση που υπογράφουν όλα τα μέλη του ΠΣΕ, γίνονται σαφείς αναφορές στις συνεχιζόμενες επιθέσεις που δέχονται οι ιεροί τόποι των χριστιανών από φανατικούς Σιωνιστές, οι οποίες όμως δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση από τις αρχές. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του ΠΣΕ «Αυτές οι επιθέσεις συνεχίζονται εξαιτίας της ατιμωρησίας που απολαμβάνουν οι επιτιθέμενοι».

«Καλούμε τις αρχές του Ισραήλ να διασφαλίσουν ίσα ανθρώπινα δικαιώματα για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την ευθύνη τους, εξασφαλίζοντας την απόδοση ευθυνών για επιθέσεις και βιαιοπραγίες κατά των Παλαιστινίων, των ιερών τόπων, των εκκλησιών, των χριστιανικών κοινοτήτων αλλά και κάθε ομάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκκληση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών απευθύνεται τόσο στις χριστιανικές Εκκλησίες όσο και στον εβραϊκό αλλά και μουσουλμανικό κόσμο σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινής συμμαχίας των θρησκειών κατά των διακρίσεων και των επιθέσεων εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο ίδιο κείμενο και στην πρόσφατη απόφαση των ισραηλινών δικαστικών αρχών που επικύρωσαν, παρά τον αγώνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τις ενέργειες που είχαν πραγματοποιηθεί επί των ημερών του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου εις βάρος στρατηγικής σημασίας ακινήτων.

Πρόκειται για συμφωνίες μακροχρόνιων μισθώσεων διάρκειας 99 ετών οι οποίες στα μάτια των περισσοτέρων αποτελούν πώληση  της περιουσίας αυτής και τις οποίες το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενες και συγκεχυμένες».

«Αυτές οι ιδιοκτησίες εκπροσωπούν σημαντικό μέρος του «αποτυπώματος» της χριστιανικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ» αναφέρεται στο κείμενο που συμπληρώνεται με την φράση «Οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης αναμένεται να είναι καταστροφικές για την Εκκλησία και την χριστιανική κοινότητα και υποσκάπτουν σοβαρά την ταυτότητα του χριστιανικού τομέα της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ