Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:03

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Άγνωστοι έκλεψαν χαλκό από ναό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε για τρίτη φορά ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την προηγούμενη Πέμπτη άγνωστοι έκλεψαν τον χαλκό από τις μονάδες των κλιματιστικών που βρίσκονται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο εσωτερικό του ναού.

Οι δράστες αφού έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού, επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του από μια μικρή σχάρα. Όταν είδαν ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν προσπάθησαν να σπάσουν μια πόρτα στο πλάι του ιερού ναού, μόνο που κάτω από την ξύλινη επένδυσή της ήταν θωρακισμένη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά. Πριν από λίγους μήνες προσπάθησαν να κλέψουν τις καμπάνες, που επρόκειτο να κρεμαστούν στο υπό ανέγερση καμπαναριό, ενώ χωρίς σκάλα έμεινε και ένας εργάτης, που ανέβηκε στη στέγη για να επισκευάσει τα κεραμίδια.

Οι επιτήδειοι ωστόσο το καλοκαίρι μπήκαν στο ναό, πλησίασαν στο ιερό και έκλεψαν τα μικρόφωνα. Παρόλο που ο ναός βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολο να περιφρουρηθεί, καθώς τα κάγκελα στην είσοδο είναι χαμηλά και εύκολα προσβάσιμα για αυτό και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά της εκκλησίας.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ