Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 23:24

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί – Ανακούφιση στους μοναχούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του covid-19 και στην αθωνική πολιτεία. Όπως αναφέρει η σελίδα makthes.gr, ένα σκάφος του λιμενικού μετέφερε χθες τις 400 πρώτες δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer και εμβολιάστηκαν οι πρώτοι 36 μοναχοί, καθώς και εργαζόμενοι-συνεργάτες μονών, ενώ οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το εμβολιαστικό κέντρο στήθηκε στο Κέντρο Υγείας στις Καρυές υπό την εποπτεία του διευθυντή, Κωνσταντίνου Δοκουσλή και μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν πρώτοι ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και ακολούθησαν μοναχοί από της μονές Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Σίμωνος Πέτρας που βρέθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό στις Καρυές. Είναι χαρακτηριστικό πως ζήτησαν να εμβολιαστούν ακόμη και μοναχοί που έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Επίσης ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και αγιορείτες που εγκαταβιούν σε σκήτες μακριά από τις Καρυές.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, μεταξύ των αγιορειτών επικρατεί ανακούφιση καθώς οι αρχικές επιφυλάξεις, η άρνηση κάποιων έχουν υποχωρήσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ