Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 16:04

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΤΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Άγιον Όρος: Πέντε νεκροί μοναχοί σε μοναστήρι από κορονοϊό μέσα σε δέκα ημέρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, μετά και τον πέμπτο νεκρό μοναχό μέσα σε δέκα ημέρες, στην ιερά μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

Ο π. Ταξιάρχης, εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου, νικημένος από επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, στη μονή Φιλοθέου, σχεδόν το σύνολο των μοναχών, έχουν προσβληθεί από κορoνοϊό και από τους σαράντα μοναχούς, περισσότεροι από είκοσι, βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται, πως όλοι οι μοναχοί που έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Αμείωτος ο αριθμός των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός μάλιστα προβληματίζει την ιερά κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και ένα μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Οι ίδιες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, ότι σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται και άλλοι επτά ηλικιωμένοι μοναχοί εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Να σημειωθεί, ότι το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορονοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς, προϊστάμενος και αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής, στην ιερά κοινότητα.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ