Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:51

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πάνω από 30 μέχρι στιγμής τα κρούσματα – Μικρό το ενδιαφέρον για εμβολιασμό λέει ο Διοικητής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πάνω από 30 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αθωνική Πολιτεία σύμφωνα με τον πολιτικό Διοικητή, Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο κ. Μαρτίνος, μιλώντας στο GRTimes.gr, τόνισε πως τα κρούσματα δεν εντοπίζονται σε κάποια μονή, αλλά η πλειονότητα αφορά σε κελιά της Νέας Σκήτης και ένα κελί στην Αγία Άννα. Τέσσερις από τους ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη χωρίς κανένας να έχει διασωληνωθεί, αντίθετα με τις χθεσινές πληροφορίες που μιλούσαν για διασωληνωμένο μοναχό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Διοικητής ξεκαθάρισε επίσης πως ο ιός δεν μεταφέρθηκε στο Άγιον Όρος από μοναχούς που βγήκαν για δουλειές και επέστρεψαν. Σχετικά με τον εμβολιασμό σημείωσε πως “δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής”, την ώρα που όπως τόνισε, σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη επιτευχθεί ανοσία από μοναχούς που μολύνθηκαν με τον ιό και θεραπεύθηκαν.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή, Αρίστου Κοσμίρογλου, πάντως, έχει παραταθεί η αναστολή επισκέψεων στην Αθωνική Πολιτεία μέχρι τουλάχιστον τις 15 Απριλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ