Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 6:55

Άγιον Όρος: Η Ιερά Κοινότητα υποδέχτηκε τον νέο Πολιτικό Διοικητή Αναστάσιο Μητσιάλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ως μια «μοναδική κιβωτό πνευματικών θησαυρών και της κοσμοθεωρίας που διαφύλαξε ο χριστιανικός μοναχισμός με απάνθισμα τον μοναστικό κόσμο του Άθωνα», χαρακτήρισε το Άγιον Όρος ο Πολιτικός Διοικητής, Αναστάσιος Μητσιάλης στην πρώτη του επίσκεψη από τη θέση αυτή στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ο επί σειρά ετών πρέσβης και πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ, ανέλαβε πριν από λίγες μέρες τα καθήκοντά του ως Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, αντικαθιστώντας τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος ήταν παρών στην επίσημη τελετή υποδοχής στις Καρυές. Παρών επίσης και ο αναπληρωτής διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου, με πολύχρονη θητεία στη θέση αυτή.

Μετά την επίσημη υποδοχή του ο κ. Μητσιάλης παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ναό του Πρωτάτου και στην αντιφώνησή του -είχε προηγηθεί η προσφώνηση του Πρωτοεπιστάτη ιερομόναχου Στέφανου Χιλανδαρινού- αναφέρθηκε στη χιλιόχρονη παράδοση του Αγίου Όρους.

Φώτο: voria.gr

«Η παρουσία μου εδώ ως διακονητή των προσπαθειών και της προσφοράς σας, συνοδεύεται από την ακράδαντη βεβαιότητα και την πεποίθηση για τη σπουδαιότητα της προνομιακής αυτοδιοίκητης παράδοσης 1.000 και πλέον ετών», είπε ο κ. Μητσιάλης, και πρόσθεσε: «εσείς οι οικιστές του Αγίου Όρους κατορθώνετε διαχρονικά επιδεικνύετε σταθερότητα στην κεντρικής σας οργάνωση και αντιμετωπίζετε τις περιστάσεις χωρίς να απομακρύνεστε από τον κύριο και ιερό σκοπό σας».

Αναφέρθηκε επίσης στο Φανάρι και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο «υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται η χερσόνησος του Άθωνα», εκφράζοντας τον σεβασμό και την αφοσίωσή του.

Στη συνέχεια δόθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο και στον χαρετισμό της Ιεράς Κοινότητας, τον οποίο εκφώνησε ο αντιπρόσωπος της Σίμωνος Πέτρας, ιερομόναχος Ιερώνυμος. Ο κ. Μητσιάλης διαβεβαίωσε τους πατέρες ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή και ο ίδιος θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης τους για όλα τα θέματα της Αθωνικής Πολιτείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ