Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:10

"ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ"

Άγιον Όρος: “Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν παρασιτοκτόνο για άλογα για να μην κολλήσουν κορονοϊό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ώρα που η ιερά επιστασία του αγίου όρους, έσπευσε με σημερινή της ανακοίνωση, να ξεκαθαρίσει τη στάση της, σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού, εντός της αθωνικής πολιτείας, την ίδια στιγμή, σάλο προκαλούν τις τελευταίες ώρες διάφορα δημοσίευματα, που θέλουν μοναχούς συγκεκριμένης μονής του αγίου όρους, να παίρνουν παρασιτοκτόνα για άλογα, ώστε να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα που παρουσιάζουν.

Συγκεκριμένα, στη μονή Φιλοθέου που «βράζει» από κορονοϊό, πληροφορίες του voria.gr, θέλουν την ίδια ώρα τους μοναχούς, να παίρνουν προληπτικά την ουσία «ιβερμεκτίνη», μέσω του φαρμακευτικού σκευάσματος Scaball, που όμως δεν ενδείκνυται για τον κορονοϊό.

Η ουσία αυτή, βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας αντιεμβολιαστών, που θέλουν να αποτρέψουν τον εμβολιασμό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διακινείται κυρίως μέσω παραχριστιανικών οργανώσεων και μάλιστα λέγεται, πως είναι το μυστικό όπλο, κατά του κορονοϊού.

«Η “ιβερμεκτίνη” χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Η αλήθεια είναι, πως κάποιοι στην αρχή την πρότειναν, ως θεραπεία για τον κορονοϊό, αλλά πολύ γρήγορα απαξιώθηκε ως φάρμακο και μάλιστα είναι πιθανόν να κάνει ζημιά, σε όποιον την καταναλώνει, καθώς έχει σοβαρές παρενέργειες», δηλώνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή σε όποιον το παίρνει, αφού όπως διευκρινίζει, «όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο».

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι οι μοναχοί της μονής Φιλοθέου που είναι σχεδόν ανεμβολίαστοι στο σύνολό τους, καταναλώνουν το συγκεκριμένο σκεύασμα της “ιβερμεκτίνης”, ενώ το συνιστούν συγχρόνως και σε άλλους εκτός μονής, ως προστασία από τον κορονοϊό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ