Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 10:50

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΕΣ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Αναβάλλεται η σύναξη της Ιεράς Κοινότητας λόγω έξαρσης του κορονοϊου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αναβάλλεται, η δεύτερη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, λόγω της έξαρσης του κορονοϊου στη μοναστική πολιτεία.

Η Ιερά Επιστασία με μήνυμά της, ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των μοναστηριών, για την αναβολή της.

“Διά του παρόντος μηνύματος γνωρίζομεν υμίν ότι, λόγω αυξημένης εξάρσεως κρουσμάτων της πανδημίας σε όλο το ‘Αγιον Όρος (Ιερές Μονές, Κελλιά, Καρυές, λαϊκοί εισερχόμενοι κ.λπ.), η Σύναξις της Ιεράς Κοινότητος της Πέμπτης, δεν θα πραγματοποιηθεί”, τονίζεται στο μήνυμα που στάλθηκε προς τους αντιπροσώπους των μονών.

Τα κρούσματα στην Αθωνιάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσματα του κορονοϊού αυτή τη χρονική περίοδο εντοπίζονται, σε τέσσερις μονές του Αγίου Όρους και αντιμετωπίζονται με καραντίνα, αλλά και σε κελιά, όπως και σε καταστήματα στην περιοχή των Καρυών, καθώς και στην αθωνιάδα σχολή.

Συγκεκριμένα, από τους εβδομήντα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αθωνιάδας, περί τους δεκαπέντε νοσούν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται προσωρινά σε καραντίνα, στον ιεροκοινοτικό ξενώνα στις Καρυές, υπό την επίβλεψη επιμελητών.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα του χειμώνα στο λιμάνι της Ουρανούπολης, εντοπίστηκαν σε ελέγχους που γίνονται για τον κορονοϊο, πάνω από ογδόντα πέντε κρούσματα σε προσκυνητές και σε εργαζόμενους, οι οποίοι επρόκειτο να μεταβούν στο Άγιον Όρος και δεν επιτράπηκε η είσοδος τους, στην αθωνική πολιτεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ