Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για τον 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. 

«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγκαστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δέλτα. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές, τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: