Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της η νεοσυσταθείσα σχολή Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Βελγίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέσθηκε ο αγιασμός από τον μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, παρουσία μάλιστα του Προξένου της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Ζαρμπάλη.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν στα αναλόγια της Μητροπόλεως ψάλτες οι οποίοι να γνωρίζουν την βυζαντινή μουσική και να λαμπρύνουν τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας ώστε και οι πιστοί να αγάλλονται με την λατρεία της Εκκλησίας αλλά και να είναι μία μαρτυρία της Εκκλησίας σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της σχολής, Διάκονος Κωνσταντίνος Δέδες, ανέφερε: “Έργο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι να δοξάσει τον Θεό, να εμπνεύσει τον άνθρωπο, να διαδώσει την θεόπνευστη τέχνη, να διαμορφώσει Ιεροψάλτες ικανούς στις γνώσεις και το πνεύμα, να μεταδώσει ήθος και ύφος εκκλησιαστικό όπως ο προστάτης Άγιος αυτής έπραξε τον 4ο μ.Χ. αιώνα”.

Ειδικά, δε, αναφέρθηκε στους γονείς οι οποίοι προτρέπουν τα παιδιά τους να διδαχτούν τη Βυζαντινή Μουσική, λέγοντας πως “τους συγχαίρω και ταυτόχρονα βεβαιώνω ότι έκαναν στα παιδιά τους τη μεγαλύτερη επένδυση που θα μπορούσαν!”

Ετικέτες: