Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:59

Αγιασμός Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του ομωνύμου Δήμου, ο αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Κηφισίας και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που εδρεύουν στο ναό.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, ο οποίος παρέδωσε τα πτυχία και τα διπλώματα στους σπουδαστές που αποφοίτησαν από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής κατά το σχολικό έτος 2020-2021, κάλεσε τους σπουδαστές να συνεχίσουν την μελέτη της βυζαντινής μουσικής και της παράδοσης.

Παρέστησαν ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Κυριακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, η Διευθύντρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Αικατερίνη Καραμπάτσου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Ευστράτιος Σαραούδας, ο Υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Βυζ. Μουσικής, πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Αλεβιζάκης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του ομωνύμου Δήμου, καθηγητές της Σχολής και του Κοιν. Φροντιστηρίου, καθώς και μαθητές αυτών.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος επαίνεσε τους καθηγητές της σχολής αλλά και του Κοινωνικού Φροντιστήριου και παρότρυνε τους σπουδαστές να είναι ακόμα πιο επιμελείς στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σχολή διδάσκεται η εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων και παραδίδονται μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ