Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 19:23

Αγιασμός έναρξης νέου έτους στο Ωδείο της Ι. Μ. Φθιώτιδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022 του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» τέλεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ημέρα μνήμης δύο μεγάλων μελωδών Πατέρων της Εκκλησίας μας, του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού και του Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους,  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Τον κ. Συμεών στην Ακολουθία του Αγιασμού πλαισίωσαν οι υπεύθυνοι ιερείς των οκτώ παραρτημάτων του Ωδείου, ενώ παρών ήταν και ο Διευθυντής του Ωδείου Πρωτοψάλτης Ανδρέας Ιωακείμ, ο οποίος μεταξύ άλλων ετόνισε:

«Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για ανάπτυξη και καλλιέργεια της αγωγής και της παιδείας σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους, προκειμένου να φωτιστούν ολόπλευρα και πολύτροπα.

Είναι η αγκαλιά, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα ασφαλές λιμάνι μέσα σε όλες τις δοκιμασίες της καθημερινής ζωής και  έχοντας ως  κέντρο της την πόλη της Λαμίας, εκτείνεται μέσα από τα 8 παραρτήματά μας σε όλη την Φθιώτιδα. Ευγνωμονούμε τους ιερείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή του Ωδείου, με πολύ κόπο και αγάπη και οι οποίοι σήμερα είναι κοντά μας προκειμένου να συμμετέχουν στον αγιασμό για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Φέτος το Ωδείο μας λειτουργεί όλες τις σχολές και έχει στο δυναμικό του 250 περίπου μαθητές στην έδρα του και άλλους τόσους στα παραρτήματά του και 18 καθηγητές. »

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος καλωσόρισε τους νέους μαθητές του Ωδείου και τους 18 καθηγητές και συνεχάρη του κ. Ιωακείμ και τους συνεργάτες του και την έκδοση του πρότυπου οδηγού σπουδών. Πατρικά ευχήθηκε καλές και πολλές επιτυχίες και αυτή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με την ευλογία του Θεού και χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Είμαι περήφανος για την τόσο σπουδαία πρόοδο του Ωδείου, που αυτή την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, παρά το ότι ήταν χρονιά πανδημίας, οι μαθητές του Ωδείου μας είχαν τόσο μεγάλη πρόοδο, αλλά και τόσες επιτυχίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ