Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 4:12

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στην πατριαρχική σχολή της Αλεξάνδρειας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον καθιερωμένο Αγιασμό επ’ αφορμή της ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους στην Πατριαρχική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος” τέλεσε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, ο Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής, Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ο Ναυτικός Ακόλουθος, Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Βαρουξής Κωνσταντίνος καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Μακαριώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους Αφρικανούς σπουδαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι προσωπικώς θα μεριμνά για την περαιτέρω πορεία τους και την συν Θεώ μελλοντική ιερατική τους διακονία μετά την αποφοίτησή τους και την επιστροφή τους στους γενεθλίους τόπους τους. Εξέφρασε την άπειρη ευγνωμοσύνη προς τον πρόεδρο της χώρας κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την άδεια που παρέχει προς το Πατριαρχείο για την λειτουργία της σχολής. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σχολάρχη Αρχιμανδρίτη κ.Ισαάκ Τσαπόγλου και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την φιλόπονη και ενσυνείδητη υπηρεσία τους.

Ο Σχολάρχης αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο τον ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του και ανέπτυξε το όραμα του Πατριάρχου για την κατάρτιση των αυριανών στελεχών του Πατριαρχείου.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε πως “μέσα σε αυτή την αγκαλιά βρεθήκαμε σήμερα και όλοι εμείς επιζητώντας τις πατριαρχικές σας ευλογίες και να μας επιτρέψετε Μακαριότατε, να συμπορευθούμε μαζί σας, στο όραμα το οποίο έχετε γι’ αυτήν την σχολή, διαβεβαιώνοντάς σας, καθηγητές και προσωπικό, να αποδώσει καρπούς πολλούς στον τόπο όπου μετά την αποφοίτηση τους οι νεαροί αυτοί ευέλπιδες θα πιάσουν το άροτρο της Ιιραποστολής. Δεν είναι μόνον η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και η θεολογική κατάρτιση που θα λάβουν αλλά κυρίως να μάθουν πως μόνον προσευχόμενοι θα μπορέσουν να σηκώσουν με υπομονή το βάρος της αποστολής τους”.

Κατακλείωντας την ομιλία του πρόσθεσε πως “να μπορέσουν να πάρουν λίγο φώς από τον Φάρο αυτής της Αλεξανδρινής Πατριαρχικής σχολής και να το μεταλαμπαδεύσουν στον τόπο τους, ώστε να καίει ως ακοίμητη κανδήλα, δηλώνοντας την αναφορά και την αφοσίωση τους προς την Μητέρα Αλεξανδρινή Εκκλησιά και το σεπτό πρόσωπο του προκαθημένου αυτής”.

Σύντομο Ιστορικό της Σχολής

Παράλληλα προς τις Πατριαρχικές Σχολές του Ναϊρόμπι και της Κινσάσα, η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας Άγιος Αθανάσιος ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007, με σκοπό την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την απόκτηση προσόντων απαραιτήτων για την παροχή καρποφόρου ιεραποστολικού έργου εν μέσω των ειδικών και συχνά αντίξοων συνθηκών ζωής και δράσης στην Αφρικανική ήπειρο. Στεγάζεται στην Ιερά Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, παράσχει στους φιλοξενουμένους υποτρόφους το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον για την επίτευξη των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως αυτό καταρτίζεται, εποπτεύεται και αξιολογείται από ειδικό Επιστημονικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ