Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 18:06

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Καμπάνια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας ξεκινά η Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Χάρτη ενεργειών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας επί του θέματος της Αγίας Σοφίας θα καταρτίσει ειδική ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών και Πολιτισμού που πραγματοποίησαν σήμερα σύσκεψη για το θέμα, η Ελλάδα θα κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα ώστε να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας του πανανθρώπινου μνημείου της Αγίας Σοφίας.

«Θέλουμε,  να δημιουργήσουμε μία ομπρέλα συγκεκριμένων ενεργειών, οι οποίες θα κατατείνουν στην αποτελεσματική προστασία του υπεραιωνόβιου αυτού μνημείου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στις οποίες εξήγησε πως τα δυο υπουργεία θα δημιουργήσουν «μία ολιγομελή ομάδα εργασίας, η οποία, μέσα σε ένα δεκαήμερο, θα προτείνει, σαν αποτέλεσμα της σύσκεψης και της ανταλλαγής απόψεων που ακούστηκαν εδώ σήμερα, έναν συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών, τον οποίον, αφού υιοθετήσουμε από κοινού, θα υλοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα».

Μάλιστα ο κ. Δένδιας επανέλαβε πως «Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν συνιστά ελληνο-τουρκική διαφορά. Εντούτοις, βέβαια,  για εμάς τους Έλληνες, έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία το μνημείο αυτό».

Από την πλευρά της η κα. Μενδώνη υποστήριξε πως «Η Αγία Σοφία είναι από τα σημαντικότερα ανθρώπινα δημιουργήματα, είναι από τα σημαντικότερα μνημεία, τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος οικουμενικών αξιών. Αυτές οι οικουμενικές αξίες είναι που κινδυνεύουν να χαθούν από τη μετατροπή του μνημείου σε θρησκευτικό τέμενος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης  η πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ