Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | 14:41

Αγιά Σοφιά και Χάλκη επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την ιερά μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα David Satterfield

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Τουρκία, ο πρέσβης Satterfield επισκέφθηκε την Αγία Σοφία “για να θαυμάσει το μεγαλείο και την τεχνική ιδιοφυΐα και να κατανοήσει καλύτερα τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης που πραγματοποιούνται με σκοπό να διατηρηθεί η οικουμενική αξία και η απρόσκοπτη προσβασιμότητα στο μνημειώδες κτίριο”.

Στη Χάλκη, ο Αμερικανός πρέσβης, μαζί με την οικογένεια αλλά και στενούς συνεργάτες του, συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη μονή όπου τους υποδέχθηκε ο ηγούμενος, επίσκοπος Αραβισσού Κασσιανός.

Ο κ. Κασσιανός τους ξενάγησε στην “σιωπηλή” από το 1971 Σχολή, στις αίθουσες διδασκαλίας και την πλούσια βιβλιοθήκη της, όπου ο κ. Βαρθολομαίος θυμήθηκε στιγμές από τη δική του φοίτηση στο ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από την Σχολή της Χάλκης, κατά τα 127 χρόνια λειτουργίας της, αποφοίτησαν περίπου χίλιοι θεολόγοι, με καταγωγή από διάφορες χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων στελέχωσαν την Εκκλησία, ενώ πολλοί από αυτούς ανεδείχθησαν Πατριάρχες, Αρχιερείς, αλλά και Πανεπιστημιακοί Καθηγητές

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αμερικανός Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για άλλα θέματα της ζωής της του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την Ομογένεια, για το ευρύτερο Ορθόδοξο ποίμνιο στην Τουρκία, αλλά και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εκεί ακμάζουσα Ομογένεια.

Στην επίσκεψη ήταν παρών, από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ κ. Παντελεήμων Βίγκας, ο οποίος αργότερα ξενάγησε τον Πρέσβη κ.Satterfield, την οικογένεια και τους συνεργάτες του στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, όπου τους ενημέρωσε για την ιστορία του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Μητρός Εκκλησίας, αλλά και για τα σχέδια και τις προοπτικές αναστηλώσεώς του.

Σε όλη την επίσημη αυτή επίσκεψη στη Χάλκη παρών ήταν και ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος, Ουκρανός την καταγωγή, από τον Καναδά.

https://www.facebook.com/usdos.turkey/posts/10157610323814016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ