Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 9:55

Αγία Κυριακή: Εφικτή πραγματικότητα η δυνατότητα της αγιότητας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πρότυπο ζωής για τους νέους χαρακτήρισε την Αγία Κυριακή ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος. “Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται για την απουσία των προτύπων σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επίπεδα, η Εκκλησία προβάλλει το πρόσωπο της Αγίας Κυριακής, της νεαρής μεγαλομάρτυρος ως πρότυπο για τους νέους μας”.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Σπάτων τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής με την συμμετοχή δεκάδων ιερέων της Μητροπόλεως.

Προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσογαίας, ο οποίος στο κήρυγμά του υπογράμμισε ότι “Οι σημερινοί νέοι δεν έχουν πρότυπα ανθρώπων που να τολμούν και ανθρώπων που να πιστεύουν, Κυρίως όμως δεν έχουν πρότυπα ανθρώπων που να θυσιάζονται για τους άλλους. Σε μια κοινωνία που η νεολαία ψάχνει ψεύτικες ελπίδες για να παρηγορηθεί, η Εκκλησία ως φιλόστοργη μητέρα προβάλλει ως πρότυπο και παράδειγμα τρόπου ζωής αυτό το νεαρό κορίτσι που τόλμησε να αντισταθεί και να ορθώσει την πίστη της.

Τόνισε δε πως “η Αγία Κυριακή  αυτή η νεαρή πρωταθλήτρια του πνευματικού βίου, αποδεικνύει και επιβεβαιώνει περίτρανα με την ζωή της ότι η αγιότητα δεν είναι κάτι το απραγματοποίητο, αλλ΄αποτελεί μια εφικτή πραγματικότητα για τον άνθρωπο κάθε εποχής”.

Τέλος΄έκανε κάλεσμα προς τον κόσμο “να λέμε λιγότερα λόγια και να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι”.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ευσταθίου για την εξαιρετική δουλειά και πνευματικό έργο που επιτελεί στην ενορία με την βοήθεια των συνεργατών του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ