Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 1:48

Αφιερωμένη στην λαογραφία των Χριστουγέννων, η γιορτή στον Άγιο Δημήτριο Όπλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών και γονέων, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου των Όπλων.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην ελληνική παραδοσιακή κοινωνία.

Περιελάμβανε ενότητα με Βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από τους μικρούς μαθητές, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Κυριάκου (Άκη) Ν. Λιλιόπουλου.

Κατόπιν η Ορχήστρα των Κατηχητικών Σχολείων υπό την διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Μουσικής, κ. Βύρωνα Πέτσιου έπαιξαν και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και τα Κάλαντα.

Ακολούθησαν τα ποιήματα των μαθητών και στην συνέχεια το λαογραφικό πρόγραμμα με αναβίωση εθίμων του Δωδεκαημέρου (ηπειρώτικά σπάργανα), ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, υπό την εποπτεία της Καθηγήτριας κ. Ευηλένας Καρδαμήλα.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου των Όπλων π. Στέφανος Βερλέκης ο οποίος επαίνεσε την προσπάθεια των Κατηχητών και έδωσε τα εύσημα σε όλους τους μαθητές.

Ακολούθησαν δώρα για όλα τα παιδιά και λαχειοφόρος κλήρωση παλαιών αντικειμένων, από το 1911 έως το 1930.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο προϊστάμενος του Ναού π. Φιλούμενος Ρούμπης .

Στο τέλος μοιράστηκαν κεράσματα στους μαθητές και τους γονείς και αναχώρησαν κατενθουσιασμένοι από το Ναό ανταλλάσσοντας ευχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ