Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 5:46

Αδύνατο να τελεσθεί Αγιασμός στα σχολεία στις 14/9 λόγω της εορτής του Σταυρού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Με ένα ακόμη πρακτικό πρόβλημα σε σχέση με τα όσα συνηθίζαμε έως τώρα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά την συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία η Εκκλησία τιμά μια από τις μεγαλύτερες εορτές του έτους, την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, φέρνει την Εκκλησία απέναντι από ένα πρακτικό ζήτημα. Οι ιερείς των ενοριών που κάνουν τους Αγιασμούς, δεν θα μπορούν εφέτος να το πράξουν, αφού την ώρα εκείνη θα πρέπει να είναι στους ναούς για να τελέσουν την Θ. Λειτουργία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως εάν επιλεγεί αυτή η ημερομηνία δεν θα είναι δυνατόν οι αρχιερείς και οι ιερείς να επισκεφθούν τα σχολεία ώστε να τελέσουν την ακολουθία του Αγιασμού.

Αν και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ληφθεί η τελική απόφαση, όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά ο Αγιασμός στα σχολεία δεν θα τελεσθεί την πρώτη ημέρα αλλά πιθανότατα την επομένη ή κάποια από τις επόμενες, ώστε οι κληρικοί να μην έχουν λειτουργικές υποχρεώσεις στους ναούς.

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους οποίους επικοινώνησε το orthodoxia.info σημείωσαν με νόημα πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την μετακίνηση της τελετής του Αγιασμού στα σχολεία αρκεί αυτό να μην χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για γενική ακύρωση, κάτι το οποίο η Εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να δεχθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ