Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:15

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

Η Αδελφότης Θεολόγων «Ο Σωτήρ» απαντά σε ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία περιέχουν εντελώς ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» για δήθεν εμπλοκή της σε πολιτικές διεργασίες και κομματικούς σχηματισμούς, πληροφορούμε όσους δεν το γνωρίζουν, ότι πάγια τακτική της Αδελφότητος είναι να μην αναμειγνύεται στην πολιτική· γι’ αυτό και δεν υποδεικνύει σε κανέναν τι να ψηφίσει, ούτε έμμεσα ούτε άμεσα, σεβόμενη την ελεύθερη βούληση και των μελών και των συνεργατών της.

Η διακονία της Αδελφότητος είναι καθαρά πνευματική και επιτελείται μέσα στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας και με την ευλογία της, με σκοπό τη διάδοση του λόγου του Θεού και την πνευματική οικοδομή των πιστών. Ως εκ τούτου είναι έξω από την αποστολή της οποιαδήποτε ανάμειξη είτε στην εκκλησιαστική διοίκηση είτε – πολύ περισσότερο –στην πολιτική. Αυτό αποδεικνύει η μέχρι τώρα ιστορία της, αυτό αποτελεί και θεμελιώδη αρχή της: να διαδίδει το μήνυμα του Ευαγγελίου ανόθευτο προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως κομμάτων και παρατάξεων.

Τη σαφή αποστασιοποίηση της Αδελφότητος από οποιαδήποτε εμπλοκή στην πολιτική μπορεί να διαπιστώσει κάθε καλοπροαίρετος ερευνητής, μελετώντας τα δύο περιοδικά που εκδίδει εδώ και δεκαετίες: το επίσημο όργανό της, περιοδικό «Ο Σωτήρ», και το γνωστό μαθητικό περιοδικό «Προς τη Νίκη». Το «Προς τη Νίκη» κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1960 με τον τίτλο αυτό και δεν έχει καμία σχέση με νεοπαγέντα κομματικό σχηματισμό που χρησιμοποιεί παρεμφερή ονομασία.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε όσους έχουν δημοσιεύσει αναληθή στοιχεία συκοφαντώντας την Αδελφότητα και προκαλώντας σκανδαλισμό στο πλήρωμα της Εκκλησίας, να ανακαλέσουν αμέσως, ανασκευάζοντας τις ψευδείς κατηγορίες και δημοσιεύοντας την παρούσα ανακοίνωση. Διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ