Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 19:27

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στο Φανάρι – Τηλεφωνική επικοινωνία Πατριάρχη με Σακελλαροπούλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Aπό το παραθρόνιο του π. πατριαρχικού ναού χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Συμπροσευχήθηκαν οι ιεράρχες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Θυατείρων κ. Νικήτας και Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος καθώς και πιστοί από την πόλη και το εξωτερικό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος Διευθυντής του Ιδιαιτέρου πατριαρχικού γραφείου.

Φώτο: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σήμερα το πρωί ωστόσο ο παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τη θεία λειτουργία των προηγιασμένων τιμίων δώρων.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τις θερμές ευχές της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Ο Παναγιώτατος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συζήτησαν για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία και για τα δεινά που υφίσταται ο Ουκρανικός λαός, ευχόμενοι σύντομα να επικρατήσει και πάλι η πολυπόθητη ειρήνη σε αυτή την σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα. 

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την κα Πρόεδρο για το συνεχές ενδιαφέρον της για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και της αντευχήθηκε τα βέλτιστα ζητώντας της να μεταφέρει προς τον ευσεβή ελληνικό λαό τις πατρικές ευχές και την πατριαρχική του ευλογία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ