Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:50

Aντιοχείας: “Η επίσκεψή μας είναι μήνυμα ειρήνης και ενιαίας μαρτυρίας στον κόσμο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνεχίζει την ειρηνική του επίσκεψη στην Εκκλησία της Σερβίας ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. Ο κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο επισκέφθηκαν μοναστήρια στο Όστρογκ του Μαυροβουνίου και της Αναστάσεως Κυρίου στην Ποντγκόριτσα.

Τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου & Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος, εκατοντάδες πιστοί όλων των ηλικιών κληρικοί και μοναχοί της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος οτν καλωσόρισε τονίζοντας πως είναι μεγάλη ευλογία η επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχειας,ενώ αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών.”Η παρουσία σας, μας φέρνει περισσότερη χαρά, ειδικά καθώς αυτό το μέρος συνδυάζει τη γέννηση των αγίων και των μαρτύρων που μαρτύρησαν για την πίστη τους”.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε πως “είμαστε μία οικογένεια και η μητρική μας εκκλησία είναι ορθόδοξη. Η επίσκεψή μας είναι ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και μιας ενιαίας μαρτυρίας της Ορθοδοξίας στον κόσμο. Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει ο ένας από τον άλλο. Οι σχέσεις μας είναι σταθερές και ιστορικές”.

Ο κ. Ιωάννης πρόσθεσε επίσης ότι η Εκκλησία της Αντιοχείας αγκάλιασε την Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, γεγονός που δείχνει ότι ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις που τους χωρίζουν, οι καρδιές είναι οι ίδιες.

“Η χώρα σας είναι χώρα των αγίων, των μαρτύρων και της ορθόδοξης πίστης, και αυτό σημαίνει ότι οι πατέρες και οι προπάτορές σας έδωσαν τη ζωή τους για τον Ιησού Χριστό και δέχτηκαν αυτή την πίστη και την κράτησα στις καρδιές του”.

Έκλεισε υπογραμμίζοντας “Σας διαβεβαιώνω, αγαπητοί φίλοι, ότι οι ορθόδοξοι αδελφοί σας έχουν εμπιστευθεί αυτή τη μεγάλη πίστη στο θάνατο και παρά τα βάσανα της Μέσης Ανατολής παραμένουμε στη γη μας και το φως του Χριστού δεν θα σβήσει από την Ανατολή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ