Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:50

Aλεξανδρουπόλεως: Δεν ήταν εύκολο να κλείσουμε τους ναούς, αλλά έπρεπε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στη δύσκολη απόφαση να κλείσει τις εκκλησίες και στα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Aλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, στο κήρυγμά του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Όπως είπε “ήταν πρωτόγνωρα τα όσα ζήσαμε αυτή την περίοδο”, ενώ παραδέχτηκε ότι η απόφαση για κλείσιμο των ναών δεν ήταν εύκολη, «όμως έπρεπε».

«Όλοι μας δοκιμαστήκαμε. Βλέπαμε κι ακούγαμε όσα είχαν προηγηθεί σε άλλες χώρες του πλανήτη και δοξάζαμε το Θεό που στην πατρίδα μας δεν πρυτάνευσαν οι δείκτες της οικονομίας, δεν επιλέχθηκαν οι αξίες της αγοράς αλλά προτάχθηκε η αξία “άνθρωπος”.

Τόσο η Πολιτεία όσο και η επιστημονική κοινότητα επέλεξαν δύσκολες αποφάσεις που όμως μας προστάτευσαν. Για την Εκκλησία, ναι! Δεν ήταν εύκολο να κλείσει τους Ναούς, όμως έπρεπε» πρόσθεσε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος σχολίασε επίσης τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και έκανε λόγο για «απάνθρωπο κανιβαλισμό» πίσω από την ανωνυμία ή ψευδωνυμία του διαδικτύου.

«Κάποιοι δεν μπορούσαν να το καταλάβουν και βλέποντας τη μέριμνα της κυβερνήσεως για τις χριστιανικές γιορτές μας, έφτασαν στο να λοιδορήσουν τα ιερά μας και την εμπειρία μας. Δεν πειράζει. Πάντα θα υπάρχουν συνάνθρωποί μας που επειδή δεν ξέρουν την πίστη μας, δεν την εκτιμούν σωστά… Κάποιοι άλλοι, δεν εμπιστεύθηκαν την Εκκλησία μας και είπαν και έγραψαν όσα διόλου δεν απέπνεαν ορθόδοξη χριστιανική πνευματικότητα. Και φούσκωσε μια θάλασσα χριστιανικής αλαζονείας, («με ποιο δικαίωμα θα μας κλείσουν τους Ναούς;»), έπνευσε ένας άνεμος Ορθόδοξου εγωισμού, («εμείς απαιτούμε τις Ακολουθίες μας»), κροτάλισε ιεροκατηγορία, αλλά και κάθε μορφής κατάκρισης. Γιατί; Τι μας έκαναν οι άνθρωποι; Δεν ήταν χριστιανική συμπεριφορά αυτή. Και πίσω από την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία του διαδικτύου κατάντησε απάνθρωπος κανιβαλισμός…»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ