Ελλάδα

Aρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με ζωντάνια και γεμάτος από τις ευχές των πιστών της συμπρωτεύουσας, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Το πρωί προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, όπου αρχιερείς και ιερείς της μητρόπολης γέμισαν το ιερό για να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους.

Με τον εορτάζοντα Αρχιερέα της Μακεδονίας συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.

Τα πνευματικά του παιδιά, γνωστοί, φίλοι καθώς και απλοί πιστοί της πόλης προσήλθαν στον ναό για να συνεορτάσουν με τον κ. Άνθιμο.

Μεγάλη η απουσία των Αρχιερέων των Νέων Χωρών, αλλά με σοβαρό λόγο καθώς βρίσκονται σχεδόν όλοι στην Κωνσταντινούπολη για να μετέχουν στην σύγκληση της σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου ο οποίος αφού μίλησε για την ισχυρή ζωή του Αγίου Ανθίμου την παρομοίασε με την υπερδραστήρια ζωή του Μητροπολίτου Ανθίμου που σε όποια θέση και να είναι εργάζεται για το καλό της Εκκλησίας.

Ο κ. Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον ομιλούντα π. Ιακωβο όσο και όλους τους αρχιερείς, ιερείς και τους πιστούς που με την αγάπη τους γέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με αρχιερατικό συλλείτουργο η πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου

Αναδημοσίευση

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Πλήθος πιστών στα ονομαστήρια του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου

Αναστάσιος Βόπης

O εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου

Αναστάσιος Βόπης

H Σύναξη της Παναγίας Οστρομπράμσκα στην Ηλιούπολη

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου