Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:39

ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ταμασού: “Είμαι ευτυχής που η σχέση μου με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι άριστη και δημιουργική”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε αρχιεπισκοπικές εκλογές και διαφωνίες του ιδίου με άλλους ιεράρχες.

Όπως επισημαίνει μέσα από αυτή, «η Εκκλησία της Κύπρου έχει Προκαθήμενο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο και εύχομαι ο Θεός να χαρίζει σ ’Αυτόν, υγεία, έτη πολλά και δύναμη ώστε να συνεχίσει το έργο του».

«Είναι αλήθεια ότι όλοι οι ιεράρχες έχουμε ποίμνιο που διάκειται με αγάπη και συμπάθεια προς τον κάθε ένα από εμάς και όταν ερωτηθούν εκφράζονται ευμενώς για το έργο που συντελείται στις μητροπόλεις μας και αυτό αποτελεί φυσιολογική αντίδραση, αφού καθημερινώς ευρισκόμαστε, λειτουργούμε και εργαζόμαστε ανάμεσά τους», τονίζει.

Προσθέτει δε πως «ως μητροπολίτης της Αγωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου πρώτα και πάνω απ’ όλα σέβομαι και σθεναρά υποστηρίζω το αυτοκέφαλο της τοπικής μας εκκλησίας, το κατοχυρωμένο από αιώνες και επικυρωμένο με τον 8ο κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Ταυτόχρονα, τιμούμε όπως οφείλουμε και σεβόμαστε τον θεσμό του Αρχιεπισκόπου και η τελευταία σύναξη της Ιεράς Συνόδου ομολογώ πως επιβεβαίωσε το καλό κλίμα και την άριστη συνεργασία που επικρατεί ανάμεσα σε όλους τους ιεράρχες μηδενός εξαιρουμένου», υπογραμμίζει.

Ωστόσο, καταλήγει λέγοντας πως «οι δημιουργικές διαφωνίες όταν προκύπτουν είναι θεμιτές και πάντοτε οδηγούν σε μια λειτουργική και ειλικρινή συνεργασία σε κάθε θεσμό. Γνώμονας όλων είναι η επικράτηση της εν Χριστώ Αγάπης, της ειρήνης, του αλληλοσεβασμού και της αγαστής συνεργασίας και στα όρια της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και ευρύτερα μεταξύ όλων των Ορθοδόξων. Είμαι ευτυχής που η σχέση μου με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι άριστη και δημιουργική».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ