Ελλάδα

74 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, την Κυριακή των Μυροφόρων, τιμώντας τους σφαγιασθέντες Κλεισουριείς από τα γερμανικά στρατεύματα.

Παρόν στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο ήταν οι τοπικοί Βουλευτές του Νομού Καστοριάς, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης,

ο Ταξίαρχος της 9ης ΤΑΞ ΠΖ, ο Αντισυνταγματάρχης του 15ου Σ/Π, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Καστοριάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Καστοριάς, τοπικοί φορείς, σύλλογοι και πλήθος πιστών Κλεισουριέων.

Παρόν, επίσης, ο Άρχων Ακτουάριος της ΜτΧΕ και Ομότιμος Καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μπουγιούκας, συνοδευόμενος από τον Κλεισουριώτη κ. Νικόλαο Σιδέρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Κλεισούρας π. Βασίλειο Ανδρονικίδη, με την ευχή να συνεχίσει να διακονεί με ζήλο τον ιστορικό αυτό τόπο.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των ηρώων, η κατάθεση των στεφάνων αλλά ανεγνώσθη, όπως κάθε χρόνο, το προσκλητήριο των σφαγιασθέντων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών

Γιώργος Δ. Φερδής

O εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου

Αναστάσιος Βόπης

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Την Τετάρτη 16/01 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Σισανίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Καστοριά: Η ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά της λίμνης

Γιώργος Δ. Φερδής

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη