Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:36

60.000 αιτήματα για μη χορήγηση αυτοκεφάλου στην Ουκρανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις 60.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις από πιστούς της Ουκρανικής Εκκλησίας, που μεταφέρθηκαν στη γραμματεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τα έγγραφα αφορούν την αίτηση για μη χορήγηση αυτοκεφάλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας .

Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις υπογράφηκαν από τους πιστούς κατά τη διάρκεια του Μαΐου: οι πρώτες 10 χιλιάδες εστάλησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του μήνα, οι υπόλοιπες 50 χιλιάδες – κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος μιας ομάδας 130 ατόμων από την Ουκρανία με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ντούμπνου Ποιμένα, που πραγματοποιήθηκε φέτος 21-26 τον Μάιο .

«Εμείς, που εκπροσωπούμε το θέλημα των ιερέων, των μοναχών και των λαϊκών της Εκκλησίας μας, ελπίζουν ότι το εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία θα επιλυθεί με έναν κανονικό τρόπο, με τον τρόπο που καθόρισαν οι Απόστολοι και Πατέρες της Εκκλησίας, απευθύνω έκκληση στον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης », δήλωσε ο Επίσκοπος Ντούμπνου Ποιμήν.

 

Μεταξύ των 130 προσκυνητών ήταν ενορίτες ναών που κατέλαβε το Πατριαρχείο Κίεβο. Έδωσαν επίσης 30 αιτήσεις από τις κοινότητες των Ζιτόμιρ, Τερνόπιλ, Ριβν και άλλων περιοχών, οι οποίες περιγράφουν λεπτομερώς την πραγματική κατάσταση των ενοριών. Όλες οι αιτήσεις συνοδεύονται από έγγραφα, υλικό φωτογραφιών και βίντεο, στα οποία έχουν καθοριστεί σοβαρές παραβιάσεις των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ