Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:13

50 χρόνια αρχιερωσύνης του Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Τα 50 χρόνια αρχιερωσύνης συμπλήρωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος, αφού χειροτονήθηκε στον βαθμό του επισκόπου στις 22 Δεκεμβρίου 1968.

Το πρωί μετέβη για προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Τον υποδέχθηκαν οι χειροτονηθέντες υπ΄ αυτού εφημέριοι του Ναού, πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Νίκου και Βασίλειος Χρυσόπουλος. Αφού προσκύνησε τα ιερά σεβάσματα του Ναού, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους χειροτονήσαντες αυτόν Ιεράρχες καθώς και για τους Αρχιεπισκόπους Σεραφείμ και Χριστόδουλο.

Πριν την αναχώρηση του και αφού είχε διεξοδικά περιέλθει τον χώρο του Καθεδρικού Ναού, επαίνεσε την ανακαίνιση του και τους κοπιάσαντες για αυτό.

Ο πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών πληροφορηθείς την επίσκεψη επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Σεβασμιώτατο και του μεταβίβασε την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να συναντηθούν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Αμέσως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αρχιεπισκοπή υπέβαλε σεβάσματα στον Αρχιεπίσκοπο και έλαβε τις ευχές του.

Οι δύο Ιεράρχες είχαν ολιγόωρη επικοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος είναι Τιτουλάριος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία υπηρετεί ως Βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Έλκει την καταγωγή του από το Βουλγαρέλι Άρτας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο και επίσκοπος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Α΄.

Είναι πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, εντάχθηκε στην αδελφότητα Θεολόγων η ΖΩΗ. Είναι συγγραφέας πλέον των 100 βιβλίων, που αναφέρονται σε θέματα Θεολογίας, Κοσμολογίας, Ανθρωπολογίας, Οικολογίας, Αγωγής τής Νεολαίας και Ορθοδόξου Πνευματικότητος.

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εργάσθηκε στους Τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νεολαίας και της Ποιμαντικής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για την Οικολογία, Γενικός Γραμματεύς της “Παγκοσμίου Αδελφότητος Ορθοδόξων Νεολαιών” SYNDESMOS.

Εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε Διεθνή και Διορθόδοξα Συνέδρια, ενώ υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην εποχή μας, στην Αφρική, την Ασία και την Άπω Ανατολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ