Τελέστηκε, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, η Θεία Λειτουργία της Ανάστασης για τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, του Αστ. Τμήματος, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή. Ιερούργησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού Αντιστράτηγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Δκτής του ΤΕ Εχίνου, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν Οικογενειακώς από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 55-60 άτομα, για να εκκλησιαστούν και να συμπαρασταθούν ηθικά στους “ακρίτες’’.

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν οι Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος όπως και μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών και άλλοι Πιστοί. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το ‘’δεύτε λάβετε φώς’’, διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν πότε ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και άλλοτε το γλυκό κελάρυσμα του νερού του ποταμιού που ρέει δίπλα στην εκκλησία.

Στο τέλος ‘’τσουγκρίσαμε’’ το παραδοσιακό ‘’κόκκινο’’ αυγό, που προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του, προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Ανταλλάξαμε τις ευχές μας και τέλος αναχωρήσαμε για Ξάνθη, με περίσσια ικανοποίηση που συναποτελέσαμε και μείς το εκκλησίασμα, παρακολουθώντας την Αναστάσιμη Ακολουθία, συντροφιά με τους ακρίτες μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους/ες προσήλθαν και εμπράκτως συμπαραστάθηκαν ηθικά, με την παρουσία τους, σε αυτούς που ‘’Φυλάνε Θερμοπύλες’’ στην περιοχή μας.

 

ΠΗΓΗ: maxitisthrakis.blogspot.gr / ΚΕΙΜΕΝΟ: Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) Παράρτημα Ξάνθης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: