Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:00

“Αναστάσεως ημέρα” στην Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη Ιλίου και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Αθρόα ήταν και εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι προσήλθαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, το Χριστός Ανέστη.

Αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα για το Πάσχα από τον ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, ενώ στο τέλος διαβάστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο υπέροχος αυτός λόγος που καταδεικνύει το ύψος της αγάπης του Κυρίου και της ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνει στην μετοχή της χαράς της Αναστάσεως.

Λίγο πριν την απόλυση διαβάστηκε μάλιστα, η ειδική ευχή με την οποία ευλογούνται αυγά και τυρί και προσφέρονται ως ευλογία στους πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ