Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:58

Πειραιώς: “Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι, που δεν πιστεύουν στο θαύμα της Αναστάσεως.”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Ανάστα ο Θεός”, αναφώνησαν πάντες σήμερα το πρωί στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και εν μέσω κρότων, η Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου. Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλέιου, προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στον Θείο Λόγο, τον οποίο εκήρυξε ο κ. Σεραφείμ μίλησε για το πιο σημαντικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία. Τη λήψη της ανθρώπινης φύσης από τον Χριστό. “Της αμαρτωλής και εκπεσμένης φύσης και τη θέωση αυτής, με την Σταύρωση και την Ανάστασή Του”.  Τόνισε χαρακτηριστικά πως: “Φανήκαμε αγνώμονες και δυστυχώς αποτύχαμε. Όμως το άπειρο έλεος του Παναγίου Θεού δε μας εγκατέλειψε. Ήλθε και γέμισε τις καρδιές μας με την ελπίδα και το φως της Αναστάσεως, την ώρα μάλιστα που ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο που δεν πιστεύουν στο θαύμα της Αναστάσεως.”

Έκλεισε, λέγοντας πως: “Ο Αναστημένος Χριστός έρχεται, για να κηρύξει την υπέρβαση του θανάτου και εμείς οφείλουμε το βίωμα της Αναστάσεως να το λάβουμε μέσα μας. Να υψώνουμε στη ζωή μας την Ανάστασηκαι να επιβεβαιώνουμε πως “Χριστός Ανέστη και εσκύλευσε τον Άδη και κατήργησε το κράτος του θανάτου”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ