Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:41

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής στην Ακαδημία Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη και στιγμές συγκινητικές όπως αρμόζουν στην ημέρα της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το πρωί στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων., ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε το γεγονός της μεγάλης ευλογιάς που έχουμε ως Χριστιανοί, να λατρεύουμε τον μόνο Ζώντα και Αληθινό Θεό, ο Οποίος καταπάτησε το Θάνατο με τη Ταφή αλλά και την Λαμπροφόρο Ανάστασή Του.

Το εσπέρας κατα την ακολουθία του Επιταφίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ακούστηκαν τα πολύ όμορφα και συγκινητικά Εγκώμια και ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Κουβουκλίου στους δρόμους της ενορίας και έγινε η συνάντηση με τον Επιτάφιο της ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Κολωνού.

Με την επιστροφή στον Ιερό Ναό και προ του “Δι” ευχών..” ο Προιστάμενος π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, ευχήθηκε το Ανέσπερο Φώς το οποίο εκπηγάζει απ’ το Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να φωτίσει τις διάνοιες μας, τις καρδιές μας και τις υπάρξεις μας, προς όφελος όλων μας ξεχωριστά, αλλά και της κοινωνίας μας ολόκληρης. Καλή Ανάσταση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ