Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον. Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, εψάλλη ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου, τα εγκώμια και εν συνεχεία έγινε η περιφορά του Επιταφίου.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού αντάμωσε με τον Επιτάφιο της γείτονος και όμμορης ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, όπου αναπέμφθηκε δέηση. Στην πομπή του Επιταφίου της Αγ. Βαρβάρας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της πομπής παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική που σχημάτισε μια θάλασσα μήκους εκατοντάδων μέτρων και συνόδευε τον Θείο Σώμα στους δρόμους της πόλεως.

Με την επάνοδο της πομπής στο Ναό, οι πύλες άνοιξαν με το «Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών» συμβολίζοντας την εις Άδου κάθοδον του Κυρίου Ημών και την νίκη κατά του κέντρου του Θανάτου. Όλο το εκκλησίασμα, πέρασε κάτω από τον Επιτάφιο για να λάβει την χάρη του Σταυρωθέντος και ταφέντος Ιησού Χριστού.

 

Ετικέτες: