Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:35

40 ημέρες χωρίς τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΛΑΜΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέστηκε σήμερα το πρωί, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Της θείας λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Από του ιερού βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, που κατέφθασαν στην πόλη της Φθιώτιδος, που τόσο πολύ αγάπησε ο μακαριστός ιεράρχης.

Για το πρόσωπο του κυρού Νικολάου μίλησε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Νεραντζής, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, καθώς και στην ξεχωριστή εκκλησιαστική του προσωπικότητα.

Προ της απολύσεως ο τοποτηρητής μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο αγαπητός Νικόλαος υπήρξε πραγματικός επίσκοπος της εκκλησίας μας. Υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση, που αγάπησε και αγαπήθηκε και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας».

Στο μνημόσυνο επίσης παρέστη σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές στο πνευματικό κέντρο του μητροπολιτικού ναού σε όλους τους παρευρισκόμενους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ