Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 | 7:31

4 Ιεράρχες και ο ΠτΔ τίμησαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με Πολυαρχιερατικό μνημόσυνο τίμησαν, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, τον μακαριστό Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιο Καραμπίνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μεσσηνίας, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών από την κοίμηση του μακαριστού Ιεράρχη.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στεφάνου, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμίου, του Επισκόπου Λαμψάκου Μακαρίου και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του Μακαριστού, τονίζοντας ότι στάθηκε πατρικά σε όποιον χρειάστηκε την συμβουλή και την βοήθειά του.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Ιεράρχου, η οποία κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου διότι ήταν αδελφός της μητέρας του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ συνοδευόταν από την σύζυγό του Βλασία.

Διετέλεσε μητροπολίτης Γαλλίας από τις 22 Οκτωβρίου 1963 έως και τις 9 Ιουνίου 1988.
Ο κατά κόσμον Ιωάννης Καραμπίνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1914. Το 1937 αποφοίτησε από το Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1938 και Πρεσβύτερος το 1940. Υπηρέτησε ως Εφημέριος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου (1938-1940), ως στρατιωτικός Ιερέας (1940-1941), ως Ιεροκήρυκας των Μητροπόλεων Μονεμβασίας και Σπάρτης και Μάνης (1941-1944), επανέρχεται ως στρατιωτικός ιερέας (1944-1946). Το 1946 μεταβαίνει στην Γαλλια και διακονεί ως Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου Παρισίων (1946-1953). Στις 28 Ιουνίου 1953 εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τιτουλάριος Επίσκοπος Ρηγίου, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με έδρα το Παρίσι. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως Κωνσταντίνο, Αττικής Ιάκωβο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Χαλδείας Κύριλλο. Στις 22 Οκτωβρίου 1963 εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρώτος Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Γαλλίας. Παραιτήθηκε για λόγους υγείας στις 9 Ιουνίου 1988. Έκτοτε εφησύχαζε στην Αθήνα, στις 19 Απριλίου 1993 απεβίωσε σε νοσοκομείο των Αθηνών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ