Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:54

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Αναστασία την Πατρικία από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, στον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στο Περιστέρι. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε το πρωί, προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, στη διάρκεια της οποίας τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιερώνυμου Φωτάκη, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο π. Ιερώνυμος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο, τον π. Απόστολο καθώς και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, δήλωσε έτοιμος ώστε να αφοσιωθεί στον Θεό και να Τον υπηρετεί με πίστη.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσόστομος του ευχήθηκε κάθε δύναμη στο δύσκολο έργο που τον περιμένει από αύριο, μιας και οι ευθύνες του πλέον πολλαπλασιάζονται. Όπως χαρακτηριστικά του είπε “πρωτίστως να τα έχεις καλά με τον Θεό και ύστερα με τον Επίσκοπό σου”, ενώ έκλεισε λέγοντάς του πως “θα πρέπει να σταυρώσεις τα πάθη σου, τις αμαρτίες σου και να γίνεις παράδειγμα προς τους πιστούς”.

Στον ναό βρίσκονται από την προηγούμενη Τρίτη τα ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εκ Λέσβου μαρτυρησάντων, τα οποία κατέφθασαν από την Ιθάκη, γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ. Ο προϊστάμενος του ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ραφαήλ, ο οποίος ξεκίνησε από την Ιθάκη, και μετά από πολλές περιπέτειες έφτασε στην τουρκοκρατούμενη Μυτιλήνη, όπου και έχτισε το δικό του μοναστήρι. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο μοναστήρι την Μεγάλη Παρασκευή και μετά από βασανιστήρια τριών ημερών έδωσε την μαρτυρία της πίστεως την Τρίτη της Λαμπρής.

Όπως συμπλήρωσε ο π. Απόστολος, “οι εμφανίσεις και τα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ, αλλά και των συναθλητών του Νικολάου και Ειρήνης, ήταν έντονες στην περιοχή, για αυτό και η οικεία του στην Ιθάκη, μετετράπει σε Ιερό Ναό, όπου μέχρι και σήμερα παραμένει προσκύνημα για τους πιστούς”.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιθάκης π. Χριστόδουλο Τριλίβα, για τη συνοδεία των ιερών σεβασμάτων, όσο και τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, που αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση για την υποδοχή και παραμονή τους στον Ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας.

Λίγο πριν την απόλυση, ο κ. Χρυσόστομος δώρισε στον π. Χριστόδουλο έναν σταυρό, ως μία ελάχιστη χειρονομία ευχαριστίας, για την μεταφορά των ιερών λειψάνων στην ενορία του Περιστερίου.

Τα λείψανα θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα με προορισμό το νησί της Ιθάκη, από όπου και προήλθαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ