Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:51

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με πανηγυρικό τρόπο τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας ενώ σήμερα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Των ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του κατά αυτή την ημέρα, ενώ συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος και άλλοι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι συνδέονται πνευματικά μαζί του.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ προσήλθαν και αρκετοί ιερείς να ευχηθούν από κοντά στον εορτάζοντα μητροπολίτη.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων, οι οποίοι ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο. “Η Εκκλησία έκανε βίωμα την υπομονή, το κουράγιο, το μαρτύριο και την δόξα των Τεσσαράκοντα μαρτύρων. Το θάρρος που έδινε ο ένας στον άλλο, να μην λυγίσουν και να μείνουν πιστοί μέχρι το τέλος. «Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος”. Μήπως και σήμερα, αδελφοί μου, δεν βρισκόμαστε σε μια παγωμένη λίμνη της καθημερινότητας; Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του πόνο και μαρτύριο. Αλλά όπως έλεγε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης “Κάνε υπομονή και μην απελπίζεσαι στις δυσκολίες. Δεν ξέρεις ποτέ για ποιον λόγο τις έστειλε ο Θεός. Και οι “έσχατοι έσονται πρώτοι”, και μπορούν να απολαμβάνουν της ίδιας τιμής και λαμπρότητος όπως οι πρώτοι.”

Ευχαρίστησε τέλος, όλους τους πιστούς της ενορίας του Αγ. Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος για τις ευχές τους και την αγάπη τους που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια, με τους οποίους τον συνδέουν δεσμοί αγάπης και σεβασμού.

Λίγο πριν την απόλυση, διαβάστηκε το κόλλυβο πρός τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ