Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:15

Σαλώνων Αντώνιος: “Οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι από το φως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“H Κρίση και η δικαιοσύνη του Θεού είναι πολύ διαφορετική από των ανθρώπων. Η δικαιοσύνη του Θεού, είναι η αγαθότητα, η ευσπλαχνία και η αγάπη. Όποιος δεν υπακούει στα λόγια του Θεού, αυτός θα κριθεί από τον νόμο Του, που είναι ο νόμος της αγάπης και της συμφιλίωσης των αποστατημένων ανθρώπων με τον Θεό Πατέρα”. Αυτά ήταν τα λόγια του Επισκόπου Σαλώνων σήμερα Κυριακή της Απόκρεω, από τον άμβωνα του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Κολωνού.

Ο κ. Αντώνιος που τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως λέγοντας πως “Ο Χριστός αφουγκράζεται και αποδέχεται την απόφασή μας όποια και αν είναι. Γι αυτό και η Κρίση Του είναι δίκαιη, επειδή ακριβώς δεν μας εξαναγκάζει να αποδεχθούμε ή να αρνηθούμε τον λόγο του Θεού. Η αμαρτία, που είναι η άρνηση της υπακοής του Θείου θελήματος, οδηγεί τον άνθρωπο στην αυτοτιμωρία και την αυτοκατάκριση γιατί αρνείται την συμφιλίωση με τον Θεό και τους ανθρώπους”.

Πρόσθεσε ότι “οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο από το Φως, που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, το σκοτάδι. Κι εκείνος που κλείνει τα μάτια του στο φως του Χριστού, εκείνος βρίσκεται παντοτινά στο σκοτάδι.”

Ο Επίσκοπος Σαλώνων και Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκλεισε λέγοντας πως “η Εκκλησία μας, όρισε να διαβάζεται σήμερα το Ευαγγέλιο της Κρίσεως, όχι για να μας τρομάξει με το πρόσωπο του Χριστού, αλλά για να συνειδητοποιήσουμε πως όποιος αποδέχεται τα λόγια του Θεού, εκείνος φωτίζεται από το φως του προσώπου Του, που εκπέμπει γλυκύτητα και ιλαρότητα.”

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Προκόπιος Βροντάκης ευχαρίστησε τον κ. Αντώνιο για την τιμητική του παρουσία στον Ναό.

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ