Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:28

Σε ρόλο “πυροσβέστη” ο Αρχιεπίσκοπος μετά τα ατυχή γεγονότα της Πέμπτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μήνυμα προς τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν ανθρωπιά έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από τον Πειραιά όπου βρέθηκε το πρωί.

«Δείξτε την ανθρωπιά σας, μην υψώνετε τείχη στα σύνορά σας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εικόνες Χριστού. Θυμηθείτε τους πατεράδες και τις μανάδες σας που, στην πρόσφατη ιστορία αυτής της ηπείρου, αναζήτησαν καταφύγιο για να γλιτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και τον δήμαρχο Πειραιά.

«ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ» ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Η επίσκεψη αυτή του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε τρεις μόλις ημέρες μετά την αντίστοιχη επίσκεψη τετραμελούς αντιπροσωπείας της Ι. Συνόδου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μια επίσκεψη που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο ανάμεσα στους εθελοντές που επί 24ώρου βάσεως στηρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και ανάμεσα στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Τη στιγμή που η Εκκλησία δίνει τη δική της μάχη ώστε να βοηθήσει τόσο τους Έλληνες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση όσο τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά χιλιάδες στην χώρα, ο ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός από τους υπεύθυνους της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» έστρεψε πολλούς να κατηγορούν εν γένει την Εκκλησία.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία ενός εκ των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά, όπως δημοσιεύεται στην σελίδα της «Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας για τους Πρόσφυγες» με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη της «Αποστολής» στο σημείο

«Τα πρωϊνά τελειώνουν, όλοι οι παρατρεχάμενοι φεύγουν, μαζί και οι κάμερες. Αρχίζουμε να μαζεύουμε σκουπίδια. Βρίσκουμε το περιεχόμενο της Αποστολής στα σκουπίδια, οι άνθρωποι διαλέγουν τι θέλουν από το κουτί και πετάνε τα υπόλοιπα. Εμείς όμως έχουμε μείνει πίσω να κάνουμε αυτή τη δουλειά και αναρωτιόμαστε ποιανού τους πόρους χρησιμοποίησε η εκκλησία για να κάνει αυτή τη σπατάλη. Εμείς έχουμε μείνει πίσω και με μια πύλη όπου τα παιδιά κλαινε παντού. Ρωτάμε τους Γιατρους του Κόσμου για τον εμβολιασμό δεν ξέρουν τίποτα ούτε το Χαμόγελο. Ρωτάμε ποιος θα έχει στο νου του 500 παιδιά σε ένα gate που μπορεί να ανεβάσουν πυρετό, τι θα γίνει με αυτά που ταξιδεύουν το βράδυ; Πώς είναι δυνατόν να γίνονται εμβολιασμοί σε ανθρώπους που δεν είναι σε σταθερό περιβάλλον; Όλοι είμαστε το ίδιο σαστισμένοι χωρίς απάντηση. Άλλοι έρχονται και μοιράζουν ανοργάνωτα κρουασαν και καταλήγουμε να δίνουμε σε παιδιά malox να συνέλθουν και άλλοι εμβολιάζουν έτσι γιατί το αποφάσισαν, χωρίς μετά.Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία αυτής της φωτό. Ένα στημένο τσίρκο που αφήνει στους εθελοντές κομμάτια να μαζέψουν και στους ανθρώπους ένα απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!».

Τα σχόλια που έχουν γράψει τόσο σε αυτήν την ανάρτηση όσο και σε πολλές άλλες οι πολίτες είναι ενδεικτικά. Δειτε εδω σχετικά

facebook

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα συνέβησαν στον Πειραιά, το orthodoxia.info δημοσίευσε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή».

Μέχρι στιγμής η οργάνωση δεν έχει απαντήσει το παραμικρό.

Τα ερωτήματα αυτά ήταν:

1. Η «Αποστολή» είναι Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μεγάλο μέρος της δράσης της ωστόσο, συντελείται εκτός ορίων της Αρχιεπισκοπής. Εφόσον υπάρχει τέτοια ανάγκη, γιατί δεν αναλαμβάνει την «Αποστολή» η Ιερά Σύνοδος και οι υπηρεσίες της ώστε να υπάρχει και κεντρικός έλεγχος;

2. Ποιοι είναι οι πόροι της «Αποστολής; Ποιοι την χρηματοδοτούν για να πραγματοποιεί όλο αυτό το εντυπωσιακό έργο;

3. Πόσα από τα χρήματα που δαπανά η «Αποστολή» είναι χρήματα της Εκκλησίας; Υπάρχει για παράδειγμα κάποιο ποσό που δίνει η Αρχιεπισκοπή στην Μ.Κ.Ο. της για να το διαχειρίζεται ή λειτουργεί μόνο με δωρεές;

4. Υπάρχει κρατική ενίσχυση; Κι αν ναι ποιο είναι το ύψος της;

5. Με ποιο τρόπο γίνεται η επιλογή των συνεργατών της «Αποστολής»; Γίνονται διαγωνισμοί; Δημοσιεύονται κάπου; Πώς επιλέγονται για παράδειγμα οι εταιρείες που μαγειρεύουν τις μερίδες του φαγητού που διανέμει η Μ.Κ.Ο. της Αρχιεπισκοπής;

6. Πότε ενημερώθηκε επίσημα η Ιερά Σύνοδος για το έργο που επιτελεί σε ολόκληρη τη χώρα η Μ.Κ.Ο.;

Πιστεύουμε πως σύντομα η «Αποστολή» θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις και τα ερωτήματα μας δεν θα «χαθούν» όπως εκείνα σχετικά με το ύψος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την φιλανθρωπική συναυλία στο ΟΑΚΑ παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ