Ενοριακά

Όταν η σπορά δίνει καρπούς

Μια παλιά γνωριμία των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, ήταν απλά ο σπόρος που έπεσε «εἰς τὴν γῆν τὴν ἀγαθήν, καὶ φυὲν ἐποίησε καρπὸν ἑκατονταπλασίονα», όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην παραβολή του σπορέως. Ήταν μια παλαιότερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Γαβριήλ στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ύστερα από πρόσκληση, που ενθουσίασε τα παιδιά. Η γνωριμία αυτή ήταν η αρχή και όπως λένε, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ώθησε τους μαθητές Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα να επισκεφθούν για δεύτερη φορά τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, αυτή τη φορά όμως όχι ως επισκέπτες. Ήρθαν με συνοδό τον καθηγητή κ. Ζαννή Μηνιώτη και τους συνοδούς γονείς για να προσφέρουν ένα γεύμα Αγάπης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους. Με τη βοήθεια των γονέων τους αγόρασαν τα τρόφιμα, τα προετοίμασαν και σήμερα μαγείρεψαν και πρόσφεραν τα ίδια, ένα πλούσιο γεύμα στους εμπερίστατους αδελφούς. Και αν αναλογιστούμε ότι αύριο θα ακούσουμε τον Κύριο στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως να μας λέει «ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν», ας κατανοήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα Θεού και «ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.»

Εκτός αυτής της εξαιρετικά αξιέπαινης πρωτοβουλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον προϊστάμενο του ναού, π. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, για τις δράσεις και την ιστορία του Ναού. Ήταν όπως ανέφεραν οι μαθητές και οι καθηγητές «μια πανέμορφη εμπειρία που επιβεβαιώνει ότι η συναναστροφή με την Εκκλησία μόνο καλό μπορεί να κάνει.»

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ν. Ιωνίας: «Οι Άγιοι σπάνε τα κλισέ των ανθρώπων και γίνονται φίλοι μας»

Αναστάσιος Βόπης

Αρχιεπίσκοπος: Να πορευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας για ό,τι χρειάζεται η κοινωνία

Αναδημοσίευση

Γαβριήλ: «Στην Εκκλησία μας δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις και μαγικά κόλπα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συνάντηση Επιταφίων και λαοθάλασσα πιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μαρκος Παπαγεωργίου

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα»

Ενημέρωση Ευρωβουλευτων για τη δράση του κέντρου συμπράστασης παλιννοστούντων της Εκκλησίας Ελλάδος

Ανδρέας Λουδάρος