Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:36

Η πανήγυρη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Νάξο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς στην γενέτειρά του Νάξο. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της νήσου Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά του Ναξίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον αυτό Ιερό Ενοριακό Ναό παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου και αντιπροσωπειών καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλεως Νάξου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου. Μετά το πέρας της Πανηγύρεως παρετέθη πρωινό στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ