Ελλάδα

Η πανήγυρη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Νάξο

Mε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς στην γενέτειρά του Νάξο. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά των Ναξίων πόλεως Νάξου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά με την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της νήσου Νάξου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά του Ναξίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον αυτό Ιερό Ενοριακό Ναό παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου και αντιπροσωπειών καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλεως Νάξου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου. Μετά το πέρας της Πανηγύρεως παρετέθη πρωινό στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά στον ναό όπου λειτουργούσε

Γιώργος Δ. Φερδής

Στον απλό ιερέα και παλιά ενορία του ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Γιώργος Δ. Φερδής

Παροναξίας: «Κάποιοι ειδήμονες απεφάνθησαν να μην προβάλλονται οι Άγιοι στα σχολεία»

Αναστάσιος Βόπης

Mε τιμές γιόρτασαν την Παναγία τη Χρυσοπολίτισσα στη Νάξο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μητρόπολη Παροναξίας: «Απορρίψτε την απαράδεκτη αυτή πρόταση συμφωνίας»

Ι.Μ. Παροναξίας

Η Χορωδία «Νάξιοι Μελιστές» στην εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Παροναξίας

Αναδημοσίευση